Ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου

Δημοσιεύτηκε στις 11.04.2023 στην κατηγορία Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

 

Μαρκόπουλο, 8 Απριλίου 2023

 

Ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου αναφορικά με τα δύο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη 

 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, έπειτα από τα κάθε λογής δημοσιεύματα (ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών) προβαίνω σε μια ενημέρωση για τα δύο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και διαχειρίζεται το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, δηλαδή την απομάκρυνση των φερτών υλικών (ξέρας) στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και την αντικατάσταση του ξύλινου καταστρώματος στην πεζογέφυρα της Αγίας Μαρίνας.

 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα έργα είναι χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής (ΠΔΕ) και έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις από τις αρμόδιες διευθύνσεις του συγκεκριμένου Υπουργείου και από κάθε επιπλέον συναρμόδιο Υπουργείο και κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Φυσικά είχε σταλεί έγγραφο και στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

 

Είναι εκτός λογικής, στα πλαίσια του προεκλογικού λόγου, να αμφισβητείται ένας Φορέας όπως το Υπουργείο που έχει ελέγξει τους φακέλους και τις μελέτες των έργων και έχει δώσει για αυτά την έγκριση του και είναι ακόμα πιο οξύμωρο να κατηγορείται ένας φορέας, το ΔΛΤΜ για προχειρότητα και στασιμότητα, όταν η σημερινή διοίκηση του, μαζί με το Δήμο, πέτυχαν όχι μόνο τη χρηματοδότηση αλλά και την υλοποίηση τους.

 

Τα έργα θα παραδοθούν ολοκληρωμένα με την ευθύνη των αναδόχων, όταν κριθούν έτοιμα από όλες τις πλευρές, Θεού και καιρού επιτρέποντος την κατάλληλη ώρα και ανεξαρτήτως προθεσμιών, συνθηκών (π.χ. Πάσχα) και σκοπιμοτήτων (π.χ. εκλογών)

 

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης στα σημεία των εργοταξίων, χωρίς ίχνος δικαιολογίας και με αρκετή διάθεση αυτοκριτικής, τονίζουμε επιτέλους και την προσωπική ευθύνη του καθενός (ναι, είναι αδιανόητη η εικόνα των παιδιών πάνω στα φερτά υλικά με την ανοχή ή και τη συνοδεία πολλές φορές και των ίδιων των γονιών ή στον υπό κατασκευή ακόμα περιφραγμένο και με απαγόρευση διέλευσης ξύλινο πεζόδρομο κάποιοι να «εισβάλουν εξυπνωδώς» για περίπατο ….)

 

Φυσικά λοιπόν η κύρια ευθύνη για την περίφραξη, ασφάλιση και απομόνωση των έργων βαρύνει τον εκάστοτε ανάδοχο και το Φορέα, αλλά θα πρέπει και οι πολίτες να σέβονται την περίφραξη και την απαγόρευση εισόδου στο χώρο του εργοταξίου.

 

Η φθηνή πολιτική ατζέντα και οι αναχρονιστικές για τον τόπο αντιλήψεις κάποιων με κάνουν να κατανοώ τον πανικό, το ισοπεδωτικό προφίλ και την ξεκάθαρα συμφεροντολογική σκοπιμότητα τους, στα πλαίσια μάλιστα των επερχόμενων εκλογών, αλλά αυτό δε θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε σαν διοίκηση το έργο μας, με ατόφια την πεποίθηση ότι κινούμαστε πάντοτε για το Κοινό Καλό και την αξιοπρεπή επίλυση των προβλημάτων που χρόνια ταλάνιζαν το χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου.

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος

 

Ευάγγελος Δημητρίου

 

« επιστροφή

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου

Αγίου Νικολάου 1, Τ.Κ. 19003, Πόρτο Ράφτη Μεσογαίας
(ημιόροφος κτιρίου Αστ. Σταθμού Πόρτο Ράφτη)
τηλ: 22990 71277
email: ltameio@markopoulo.gr

Εξυπηρέτηση κοινού: 08:30 – 14:00

all rights reserved
developed & hosted by Jetnet ©